Spar penge på dit boligkøb

27 juli 2020
Lotte Hindsberg

Skal du på boligjagt og fine dig en anden bolig kan du med fordel kontakte en boligadvokat allerede imens at du går og kigger på forskellige boliger. En boligadvokat er en jurist der har  speciale i boligkøb og salg. Det betyder blandt andet han kan undersøge om der er lokalplaner på vej fra kommunens side der kan påvirke dine planer. Positivt som negativt. 

En motorvej i baghaven er noget de færreste har lyst til, men omvendt kan et indkøbscenter i nærheden som gør det nemmere at købe ind, have en positiv indflydelse på om du vil købe boligen. Du kan læse mere om de forskellige fordele ved at benytte en boligadvokat tidligt i forløbet her https://eboligadvokat.dk/.

Lad din boligadvokat forhandle med sælger på dine vegne

At købe en bolig er for de fleste det dyreste de køber i hele deres liv og derfor er det også vigtigt, at man ikke kommer til at betale mere for hjemmet end højst nødvendigt. Derfor kan man overveje, om det er en fordel at få en boligadvokat til at forhandle med sælger på dine vegne.

Han bestrider flere fordele, som du typisk ikke har. Han er ikke forelsket i boligen og sidder derfor ikke og drømmer om det nye liv der skal leves i det nye hjem. Det gør at han nemmere kan holde hovedet koldt, når der skal forhandles. Han har også en større erfaring indenfor forhandling og han ved hvilke områder, hvor det typisk er muligt at få et nedslag. Hvis du vælger selv at forhandle, så husk at tage det forbehold at handlen først er godkendt, når boligadvokaten har læst aftalen i gennem og godkendt den.

Efterfølgende er det vigtigt at skødet bliver tinglyst gerne så hurtigt som muligt, da det er dit bevis på at boligen er din. I dag foregår en tinglysning digitalt.

Flere Nyheder