Pilleafvænning på professionelt misbrugscenter

03 juni 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Har du mistet kontrollen over dit pilleindtag eller dit forbrug af alkohol? Så bør du snarest muligt opsøge hjælp til afvænning.

Det gælder om at smede mens jernet er varmt. Al den stund du selv er i stand til at erkende at du har et problem bør du hurtigst muligt handle på det. Om et par uger kan det være for sent, og du vil være sunket så dybt ned i dit misbrug at du ikke længere vil kunne nå frem til denne erkendelse.

Hvorfor gå i misbrugsbehandling?

Måske tænker du at du sagtens selv vil kunne håndtere en afvænning – det er jo blot et spørgsmål om at lægge pillerne eller flasken på hylden. Men her skal du huske at dette kan være forbundet med stor fare for dit helbred. Det kan på ingen måde tilrådes selv at forestå en afvænning – og dette gælder uanset om objektet for dit misbrug er receptpligtig medicin eller alkohol.

Misbrugscenter

De abstinenser, du vil opleve i forbindelse med en selvbestaltet afvænning, vil være så heftige at du med stor sandsynlighed vil falde tilbage i uvanen allerede i løbet af det første døgn. Din krop har vænnet sig til at have en vis mængde af det pågældende giftstof – det være sig alkohol eller opioid – i blodet, og vil reagere ganske voldsomt på stoffets fravær.

Derfor er det vigtigt at du opsøger professionel hjælp til afvænning. Denne kan du få på et misbrugscenter som kan tilbyde afgiftning og afrusning i trygge rammer, efterfulgt af intensiv misbrugsbehandling med indlogering.

Med en effektiv misbrugsbehandling vil du have de stærkeste forudsætninger for at undgå tilbagefald. Og et professionelt center til behandling af misbrug vil altid tilbyde dig mulighed for efterfølgende støtte så du kan få hjælp til at bygge din tilværelse op på ny.

Book en misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Stien via hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder