Olier til huden og håret – kan de anvendes

14 april 2019
admin
Rosmarinolie udvindes ved koldpresning af rosmarin plantens blade. Se castorolie.dk/rosmarin

Olier til håret og huden

Har naturlige olier til håret og huden mon sin berettigelse? Svaret er et stort JA. Der er efterhånden lavet rigtig meget forskning omkring emnet, og det er bevist at olier kan bruges til både medicinsk behandling samt pleje af hår og hud. En god hårolie eller hudolie er individuel – forstået på den måde at hver naturlig olie har sin helt egne egenskaber. Der findes:

  • Olier til bumser eller uren hud og akne (antibakteriel) – fx tea tree olie,
  • Olier mod forstoppelse – ricinusolie/castor olie, olier mod svamp, neglesvamp, fodsvamp (antisvamp)- bl.a. amerikansk olie, manukaolie, manuka honning,
  • Olier til/mod forkølelsessår (bekæmper virus) – bl.a. castor olie, manuka honning
  • Olier til fugt og pleje (monoumættet fedtsyre fx ricinoleic acid) – ricinusolie, hybenkerneolie, solsikkeolie, mandelolie
  • Olier mod hårtab og hårvækst – fx rosmarinolie, castorolie, pebermynteolie
  • Olier til sårheling (oleic acid, lauric acid, triterpenes) – ricinusolie, hybenkerneolie, manukaolie, manuca honning
  • Olier mod svamp (negle- og fodsvamp) – bl.a. tea tree olie, manuka olie, kokosolie, nellikeolie
  • Olier mod rynker og ar – hybenkerneolie, hybenkernepulver, jojobaolie og castorolie

Vitaminer til håret – incl. mineraler og D vitamin

Vitaminer til håret og kroppen er nødvendig for at opretholde sundt hår, negle og hud. D-vitamin er et eksempel på et vitamin mange er i underskud af. Vitaminer er essentielle for kroppens overlevelse og får du vitamin mangel kan det resultere i hårtab, tab af tænder, svage knogler, svage muskler, hudlidelser, depression, kræft, andre sygdomme og i værste fald død. Gennem en varieret kost får mange mennesker deres behov opfyldt. Det er imidlertid en god ide at supplere kosten med tilskud af vitaminer og mineraler. Zink og jern er eksempler på mineraler der kan føre til hårtab ved en mangeltilstand.

Rosmarinolie udvindes ved koldpresning af rosmarin plantens blade. Se castorolie.dk/rosmarin

Rosmarinolie er olien mod hårtab

Flere mænd end kvinder lider af hårtab, alopeci. Er rosmarinolie mon løsningen?

Hårtab betyder for mange tab af selvværd og livskvalitet. Der findes både konventionel medicin og operationer for hårtab. Operation kan være effektivt, men resulterer også i slemme ar i baghovedet. Naturlig behandling kan bestå af naturlige olier som bl.a. rosmarinolie. Der findes en meget effektiv kur mod hårtab. Find denne opskrift og læs meget mere på https://castorolie.dk.

 

 

Flere Nyheder