Hvilke slags hunde kan jeg finde på et hundeinternat?

02 juni 2020
Astrid Pedersen

I modsætning til hvad mange tror er det ikke udelukkende gamle hunde eller gadekryds der havner på et hundeinternat. Du vil faktisk kunne finde alle slags hunde på internater rundt omkring i Danmark – fra de fineste racehunde til de vildeste rundkørsler, fra småbitte tæppetissere til muskelhunde, og fra jagthunde til familiehunde.

Uanset om du er i markedet efter en gravhund eller en Grand Danois vil du kunne finde drømmehunden hos et af landets mange internater. Og samtidig vil du kunne være sikker på at du får en hengiven, velopdragen og social hund.

Fælles for alle de hunde, som bliver sat til adoption på et hundeinternat, er nemlig at de er vurderet egnet til at indgå i en familiemæssig sammenhæng. Selv om hunden skulle have en masse dårlige oplevelser som for eksempel svigt eller mishandling med sig i bagagen, når den ankommer til internatet, vil de dygtige medarbejdere sørge for at hunden bliver trænet og socialiseret samt genvinder sin tillid til mennesker. Først når eksperterne har udredt hunden vil den blive sat til adoption via internatets hjemmeside.

Hvordan finder jeg den rette hund?

Finder du på hjemmesiden en hund, som du selv mener ville kunne udgøre et godt match for dig og din eventuelle familie, skal du kontakte internatet. Her vil du skulle gennemgå et kort telefon interview som danner baggrund for internatets bedømmelse af din egnethed som adoptant. Bliver du fundet egnet skal hele familien til en samtale på internatet, hvor den endelige vurdering af familien finder sted. Falder denne vellykket ud, får I lov at møde hunden. På den måde beskyttes hunden mod endnu en dårlig oplevelse og måske endda en returnering til internatet. Og familien sikres en hund som kan trives i hjemmet.

Du kan læse meget mere om adoption af internat hunde på hjemmesiden altomdyr.dk

Flere Nyheder