Hvilke planter skal du have i dit hjem?

27 maj 2020
Lotte Hindsberg

Med mindre du tilhøre den gruppe der har planter over alt og det er næsten som at komme ind i en mindre jungle, kan du med fordel overveje og planlægge hvilke planter det giver mest mening at have i dit hjem, samt hvor de trives bedst. I teorien kan du have planter i alle rum, dog kræver de som det allermindste at der er sol, derfor er badeværelset sjældent et godt sted at have planter, da det ofte ikke har et vindue.

I dit soveværelse kan du med fordel vælge nogle der godt kan lide det køligt og som ikke dufter. Det er et godt sted f.eks. at have overvintrene planter, som du har taget ind fra haven for at de skal overleve den lange kolde vinter. Du kan læse mere her https://nytomhuse.dk/indret-med-planter-det-er-ren-terapi-for-sjaelen/

Dyrk krydderurter i dit køkken

Nogle af de planter du med fordel kan have i dit hjem og i dit køkken er krydderurter. Ikke alene er de smukke. De dufter også skønt og så forbedre de din mad. Hvis du køber krydderurterne som planter anbefales det at du potter dem om i større potter. De er dyrket til at se pæne ud når de rammer butikkerne og til at skulle bruges og smides væk, ikke til at pynte i vinduet. Hvis du potter dem om vil de stortrives og du kan have dem i årevis.

Stueplanter er godt for indeklimaet

Det har vist sig at at det er godt for indeklimaet at have stueplanter, da de omdanner CO2 om til ny ilt. Derudover så øger de luftfugtigheden, hvilke især er godt om vinteren hvor luften godt kan være tør. Det er helt almindelige stueplanter som stuebirken og svigermors skarpe tunge som er gode til at omdanne CO2 til ilt. Sidst men ikke mindst tiltrækker de støv, som en anden støvsuger. Husk derfor at skylle dem under bruseren i ny og næ.

Flere Nyheder