Hold tøjet pænt med en rensning på renseri

15 august 2021
Mathias Nielsen

For mange af os er situationen nok den, at det meste af vores tøj kan vaskes i vaskemaskinen uden at tage skade. Det er da også langt det nemmeste, da tøjet jo hurtigt kommer til at trænge til at blive vasket, efter man har gået med det. De mest hyppige årsager til at vaske tøjet kan være, at man har svedt i det eller at det er blevet beskidt med pletter eller lignende. Nogle ting skal vaskes oftere end andre ting. For eksempel behøver overtøj typisk ikke at blive vasket så ofte, da det ikke er i direkte kontakt med huden. Meget overtøj egner sig heller ikke til at blive vasket i maskine, på samme måde som for eksempel en t-shirt gør det. Med tøj, som overtøj og andet, der er lidt mere sart, kan du overveje at sende det til rens.

Fordelene ved renseri

Der er flere forskellige fordele ved at få tøjet sendt til rens. For det første slider det ikke på tøjet på samme måde, som hvis du vasker det i maskinen. Det er fordi at tøjet ved kemisk rens ikke bliver vådt og renset med sæbe, men i stedet bliver det renset skånsomt ved brug af kemikalier. Dermed kan tøjet holde sig pænt længere. For eksempel ovennævnte overtøj og bukser med pressefold kan med stor fordel sendes til rens på et renseri. Men generelt er det en god idé at kigge på vaskemærket, hvis du skal vurdere, om tøjet skal i vaskemaskinen eller på renseriet.

Når du skal vælge, hvor tøjet skal til rens henne, bør du finde et sted, der gør det ordentligt. Du ønsker ikke, at de behandler tøjet forkert og dermed ender med at ødelægge det. Desuden bør du finde et sted, der ikke er for dyrt. Selvom det er en god og eksklusiv service, bør det ikke koste alverdens. Læs mere her: https://www.janmikkelsen.dk/

Flere Nyheder