Godt at vide om gulvafslibning

17 februar 2021
Maya Hindsberg

Er dit trægulv begyndt at se trist og slidt ud, og trænger det til nyt liv? Så er det måske på tide at f.eks. finde en gulvafsliber til at lave en gulvafslibning i København. Det at få slebet dit gulv, kan nemlig gøre en kæmpe forskel, for dit gulvs udseende, og du kan trygt lægge dit gulv i hænderne på en professionel. Når du får slebet dit gulv, bliver der ofte fjernet omkring en millimeter af overfladen, hvilket fjerner overfladiske ridser og hakker. Derefter skal du efterbehandle gulvet med enten lud, lak, olie eller maling, for at få det bedste resultat.

Hvornår trænger mit gulv til at blive slebet?

Er din lak eller efterbehandling blevet slidt igennem, eller har du fået mange synlige ridser i det? Så er det tid til at få slebet gulvet. Det kan f.eks. ske, hvis du har kæledyr med klør, som kan sætte spor i trægulvet, eller hvis du har mindre børn, som har en tendens til at tabe ting, som kan lave mærker i gulvet. Heldigvis er mærkerne nemme at komme af med, uanset hvilken overfladebehandling du har valgt, og efterfølgende kan du helt selv vælge, hvordan du vil efterbehandle dit gulv, hvis nu du ønsker et nyt look.

Hvordan forbereder du bedst?

Når du skal have slebet dine gulve, er det altid en god ide at forberede dig, da det gør det nemmere for dig, og for den du hyrer. Det er som udgangspunkt altid en god ide at spørge, den du hyrer, men her er et par gode råd. Først og fremmest, bør du afdække inventar, som ikke kan flyttes ud af rummet, hvilket anbefales. Ved at fjerne møbler undgår du nemlig, at de bliver fyldt med træstøv og fagfolkene kan komme til. Hvis der er fuger, nøglehuller, skuffer eller lignende, bør du også tape dem til, så der ikke kommer støv i dem.

Flere Nyheder