Giv badekarret en chance til med reparation af badekar

08 juni 2020
Astrid Pedersen

Er dit badeværelse forsynet med et stort badekar – men kan du ikke rigtig bruge det fordi det er skrammet, ridset og grimet af aflejret kalk og okker? Så har du sikkert tit og ofte overvejet at skille dig af med badekarret.

Mange bolig ejere vælger at skrotte det gamle, grimme badekar til fordel for en mere moderne bruseniche. Men det er faktisk synd. Et badekar kan nemlig sagtens blive rigtig pænt igen – og da et badekar er langt mere hyggeligt og luksusagtigt end en kedelig bruseniche, kan det langt bedre betale sig at reparere det end at skille sig af med det.

Hvordan foregår en reparation af badekar?

Når dit badekar skal repareres bør du alliere dig med en faglært håndværker som har specialiseret sig i emaljering af badekar. En sådan finder du hos virksomheden Ny Emalje, som igennem mange år har hjulpet hundredevis af badekars ejere med at genskabe karrets smukke og solide emalje.

En badekarsmaler vil først og fremmest sørge for at rensebadekarrets inderside op. Alle huller og skrammer vil blive spartlet ud, og karrets inderside vil blive slebet, inden grunderen påføres i et par lag eller tre. Denne procedure sikrer, at den nye emalje binder optimalt til overfladen, og at det færdige resultat bliver jævnt og ensartet.

Den nye emalje består af en blanding af uretan og akryl, og påføres med en sprøjtepistol – ikke ulig den metode som anvendes ved autolakering. Badekarret skal have tre til fire lag emalje, idet denne påføres i tynde lag. Emaljen skal bruge cirka fireogtyve timer til at hærde, hvorefter du atter vil kunne bruge dit badekar. Og hele proceduren er således langt hurtigere, meget billigere og mindre besværlig end udskiftning af badekar.

Hvis du ønsker et gratis og uforpligtende tilbud på reparation af badekar, kan du få yderligere information på hjemmesiden ny-emalje.dk

Flere Nyheder