Få en grundig undersøgelse hos din lokale tandlæge

16 august 2022
admin

editorial

Vil du gerne blive klogere på tandlæger? Så læs med her.

Hvor ofte skal jeg gå til tandlæge?

De danske sundhedsmyndigheder anbefaler, at du besøger tandlægen hver sjette måned til et rutinetjek og en rengøring. Hvis du har en historie med tandsygdomme eller lidelser i tænder og tandkød, kan din tandlæge dog anbefale, at du kommer oftere.

Hvad kan jeg forvente ved mit første besøg hos tandlægen?

Ved dit første besøg vil tandlægen gennemgå din sygdomshistorie og din tandplejehistorie. Derefter vil han eller hun foretage en grundig undersøgelse af dine tænder og dit tandkød. Undersøgelsen kan omfatte røntgenbilleder af din mund.

Efter undersøgelsen vil tandlægen drøfte sine resultater med dig og udarbejde en behandlingsplan. Du vil blive oplyst om såvel varighed som pris og om hvilke resultater du kan forvente af behandlingen.

tandlæge

Er tandbehandling gratis i Danmark?

Nej, tandbehandling er ikke gratis i Danmark. De fleste mennesker er dog dækket af den offentlige sygesikring, som dækker en vis procentdel af udgifterne til tandbehandling. Du skal dog stadig selv betale en del af udgifterne. Du kan finde flere oplysninger om den offentlige sygesikring og tandpleje på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Hvilke ydelser tilbyder en tandklinik?

De fleste tandklinikker tilbyder en lang række ydelser som f.eks. tandrensning, fyldninger, kroner, broer og implantater. Nogle klinikker tilbyder også ortodontisk behandling (tandbøjler), parodontalbehandling (tandkødssygdomme) og rodbehandling.

Mange klinikker anvender nu digital teknologi som for eksempel intraoralkameraer og CAD/CAM-systemer (computerstøttet design og fremstilling). Denne teknologi kan gøre behandlingen hurtigere, mere præcis og mindre invasiv.

Hvad er åbningstiderne på tandklinikker i Danmark?

De fleste tandklinikker har fleksible åbningstider og tilbyder tidsbestilling uden for normal arbejdstid. Du kan normalt bestille en tid ved at ringe til klinikken eller bestille online. Du behøver ikke en henvisning fra din praktiserende læge for at gå til tandlæge i Danmark.

Find din tandlæge i Horsens på beringhus.dk.

Flere Nyheder