Er det svært at bruge farver på væggene?

14 januar 2021
Camilla Skøtt

Langt de fleste danske hjem stråler med deres klinisk hvide vægge. Men hvorfor er det sådan? Er vi bange for farver, eller kan vi bare ikke finde ud af at bruge dem? Vi har talt med en maler for at blive lidt klogere på området.

Vi har mennesker har altid brugt farver. Hvor de i gamle dage blev fremstillet af naturlige ingredienser, er det i dag ofte en kemisk proces, når noget bliver indfarvet. Det er nu ikke derfor, vi holder os væk fra farverne i hjemmet, forklarer en maler fra Helsingør (https://malerkanonen.dk/maler-helsingoer/):

“Der er mange, som ønsker sig at få farver på væggene – eller i hvert fald på en enkelt væg – derhjemme, men som har svært ved at forestille sig, hvordan det kommer til at se ud. Eller hvilken farve de skal vælge for den sags skyld. Så derfor lader de være.”

Men hvis du gerne vil have lidt mere farve ind i dit liv, hvad gør du så?

Kig efter inspiration

Netop fordi det er svært at forestille sig, hvordan en given farve vil se ud på din væg, er det en god idé at søge inspiration, fortsætter maleren:

“Kig i boligbladene, besøg din farvehandler, brug de sociale medier. Der er mange steder, hvor du kan se eksempler på malede vægge, og lige pludselig falder du over en farve, som passer præcis til dig – og så ved du det.”

Når du har fundet farven, kan du enten spørge efter en farvekode, eller du kan tage blade, reklamen eller hvor du nu har fundet et billede af din farve med ned til farvehandleren, og så kan de kopiere den, så du får en maling, der er så godt som magen til.

Husk i øvrigt, at du altid kan male om, hvis det viser sig, at du alligevel ikke er alt for glad for malede vægge.

Flere Nyheder