Det er nemt at låne penge online

23 januar 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Med internettet har mulighederne for at låne penge ændret sig markant. Det er ikke længere kun muligt at låne penge i ens traditionelle bank, det er idag også muligt at låne penge i en online bank eller i en forretning. Det sidste sker som regel i samarbejde med en online bank. Mange af de lån man kan tage i en forretning er ofte rentefrie.

Det er dog vigtigt at du også sikre dig at det er gebyrfrit, for ellers kan det ende med at blive til et dyrt lån, hvis du hver måned skal betale et ekstra beløb. Husk også at tilmelde lånet til automatisk betaling for banken tjener sine penge ved at alt for mange glemmer at betale til tiden. Hvad enten de kan eller ej. Det koster dyrt i strafgebyr.

lån

Få et økonomisk overblik først

Inden du låner og det gælder uanset hvor, selvom det er ekstra vigtigt i en online bank, er det en god ide at starte med at få økonomisk overblik. En online bank spørger ikke om sikkerhed og er lånet ikke særlig stor heller ikke om du har en indtægt. Det vil de i en almindelig bank og du vil skulle forbi en bankrådgiver og redegøre for din økonomi. Det vil du ikke med en online bank. Der dog anbefaler at du lægger et budget først og du bruger pengene, som du havde tænkt dig. Især fordi det er så hurtigt og nemt at søge og have pengene indenfor få timer.

Skriv ned hvad du har af indtægter og udgifter. Har du flere indtægter end udgifter, så kan du tillade dig at låne penge. Læg et budget, så du ved hvad du skal betale hver måned. Det er en god ide ikke at ligge et alt for stramt budget. Det vil du som udgangspunkt ikke trives ved og det vil gøre dig økonomisk sårbar. 

Flere Nyheder