Alpaka garn hitter hos de danske strikke entusiaster

26 april 2018
admin
Alpaka garn

Derfor skal du strikke i alpaka næste gang

Alpaka garn er inden for de seneste par år blevet det mest populære garn, og det er der flere gode årsager til. Udover at det er silkeblødt og behageligt at går med har den også nogle rigtig spændende egenskaber.
Hvad er det der gør alpaka anderledes end andre fibre og hvad har det for nogle egenskaber? Her finder du svar på de oftest stillede spørgsmål om alpaka garn.
Hvad er det gør alpaka så blødt? Hvad kan man strikke eller hækle med alpaka og kan man lave sommer beklædninger med alpaka. Alt dette kan du finde svar på i denne artikel.

Jeg kan ikke gå med Uld, kan jeg stadig bruge alpaka?

Yes, alpaka garn indeholder ikke lanolin olie, som almindelig får producerer for at beskytte deres uld. Det betyder, at for dem som har overfølsomhed over for får uld og lanolin kan bruge alpaka til deres beklædninger.

Hvad kan man strikke eller hækle med alpaka?

Alpaka kan bruges til rigtig mange forskellige projekter. Alt fra tunge tæpper og ponchoer til trøjer, huer mm. Alpaka egner sig til beklædning hele året rundt og til mange forskellige interiør projekter i hjemmet.

Er alpaka garn elastisk?

Det er fibrene som er afgørende for om et garn er elastisk eller ej. Alpaka garn har korte fibre, som ikke strammer. Det betyder, at alpaka garn strækker sig og det trækker sig ikke sammen igen. Derfor skal man behandle alpaka beklædning ordentlig.

Holder alpaka garn varmt?

Det kan du bande på. Alpaka er noget af det bedste når det gælder varme trøjer til vintertiderne. Det har også rigtig godt fugtegenskaber, som afviser vand. Derudover har den en isolerende effekt, Det betyder at det afviser varme om sommeren og kulde om vinteren.

Kan man finde alpaka garn billigt online?

Ja kan man. Der findes rigtig mange skønne garnbutikker på nettet som kører løbende kampagner på alpaka garn i høj kvalitet. Du kan blandt andet finde DROPS Sky og DROPS Air alpaka garn på tilbud hos Yarno.dk

Rigtig god fornøjelse!

Flere Nyheder