6 fordele ved argan olie

05 november 2019
admin

Arganolie har været kendt i Marokko i hundreder af år for dens egenskaber. Ikke kun grundet smagen, men grundet de gode egenskaber den har. Bl.a de sundhedsmæssige fordele. 

Olien er en planteolie som kommer fra kernerne af argantræets frugt.

Selvom olien kommer fra Marokko, bruges arganolie nu over hele verden som kulinariske, kosmetiske og medicinske hjælpemidler.

Nedenfor vil vi beskrive nogle af de fordele vi ser ved arganolie

1. Arganolien indeholder essentielle næringsstoffer


Olien indeholder en række gode fedtsyrer der er gode for kroppen. Størstedelen af fedtindholdet i argan olie kommer fra linolsyre. Argan olie er dermed en god kilde til linolsyre og oliesyre. To syrer der har høje niveauer af vitamin E

2. Har antioxidant og antiinflammatoriske egenskaber 

De forskellige phenolforbindelser i arganolie er formentlig ansvarlige for det meste af dets antioxidant niveau og det antiinflammatoriske egenskaber. De antiinflammatoriske egenskaber som argan olien har er gode for en betændelsestilstand man kan have i kroppen. Den kan f.eks. Hjælp med ømme muskler og led.

En studie for nyligt viste en signifikant reduktion i inflammatoriske markører hos mus, som blev fodret med arganolie. Udover det er de rogså undersøgelser der indikerer at inflammationen kan falde når man smører olien på huden.

3. Det kan øge sundheden i hjertet

Argan olie er en rig kilde til oleinsyre, som er et en umættet omega-9 olie.

Oleinsyre findes også i forskellige fødevarer, herunder avocado og olivenolier, og krediteres ofte for hjertebeskyttende egenskaber. Se kilder 1 og 2 

4. Kan have fordele for folk med diabetes.

Visse dyreforsøg har indikeret at argan olie kan hjælpe med at forhindre diabetes.

Specielt 2 undersøgelser resulterede i en markant reduktion i både fastende mus og insulinresistens hos mus, der blev fodret med en kost af et højt indhold af sukker sammen med arganolie. Se kilder 1 og 2.

5. Kan muligvis få huden til at ældes langsommere

Argan olie er langsomt ved at vinde indpas i mange huplejeprodukter, og studer tyder faktisk på at det er rigtig sundt for huden, og at der er noget om snakken omkring den vitalitet og ungdommelighed olien kan give til huden. Kilde Det skal dog siges at der er brug for flere menneskelig studier på området.

Her er et billede af den naturlige arganolie.

6. Kan fremme sårheling

Flere dyreforsøg har fremvist en stigning i sårheling hos rotter, der fik arganolie på deres 2-grads forbrænding to gange dagligt i 14 dage. Selvom disse data ikke afslører noget, så kan der dog godt indikere at det kan virke på mennesker. Der skal selvfølgelig laves menneskelige studier på området, før der kan siges noget endeligt.


Flere Nyheder